torstai 28. elokuuta 2014

Back to school: syksyn 2014 kurssit

Minulla on kouluun paluu edessä ensi viikolla. Itse asiassa olen enemmän kuin innoissani syksyn kursseista. Miltä kuulostaa:
 


Svenska inom skönhetsbranschen

 Kosmetiikkatuotteen koostumus ja toiminta:

  - Emulsioteoria ja pinta-aktiivisuus
  - Raaka-ainetietous


Kosmetiikkatuotteen säilyvyys
- Mikrobiologian perusteet
- Kosmetiikan säilöntäaineet ja säilyvyyttä edistävät aineet
 

 Markkinointiviestinnän johtaminen:
- Markkinointiviestintä
- Internetmarkkinointi
- Markkinointiprojekti
- Photoshop
- Portfolio

Valinnaisiksi opinnoiksi valitsin ranskan alkeet.

Koko syyslukukautena minun täytyy näillä näkymin raahautua kouluun ainoastaan neljänä perjantaina, muuten perjantait ovat vapaita. Viikosta riippuen meillä saattaa olla muitakin vapaapäiviä. Usein meillä on vain aamupäivä tai iltapäivä koulua.  Meillä on siis tavallaan kaksi oppituntia päivässä (jos on). Aamupäivä on 8.30-11.45 ja iltapäivä 12.30-15.45. Loppupäivän voi siis helposti kuluttaa töissä.

Minusta kurssien aiheet ovat niin mielenkiintoisia, että tuntuu uskomattomalta, olenkaan voinut löytää oman alani. Miten koulu voikaan olla niin mielenkiintoista ja kivaa. Eiköhän se tunnu pakkopullalta silloin, kun koulutehtävien deadlinet lähestyvät, mutta se on aika pieni paha. Pidin niin monta välivuotta lukion jälkeen, että nyt vasta tajuan, kuinka masentavaa oli olla opiskelematta.

 Lähden vielä muutamaksi päiväksi Brysseliin ennen koulun alkua (lentokenttien Tax freet, täältä tullaan!). Sitten täytyy käydä kampaajalla, ehkä kasvohoidossa, hieronnassa ja meikissä, niin olen valmis vastaanottamaan uuden lukuvuoden.

Pssst. Helsingin keskustan Stockmannilla on ensi viikolla vieraileva kansainvälinen meikkitaiteilija. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi.

tiistai 26. elokuuta 2014

Parlez-vous français?

Puhutko ranskaa?

Kosmetiikassa ranska on se kieli. Monet suuret kansainväliset yritykset ovat lähtöisin Ranskasta, kuten megajätti L'Oréal. Muutenkin ranskalaisilla tuotteilla tuntuu olevan hyvä maine. Niissä on jotain glamouria. Monesti ranskalaisuuden vaikutelmaa tavoitellaan, vaikka yritys olisi kotoisin ihan jostain muualta. Esimerkiksi Estée Lauder ja sen alla olevat brändit Clinique ja La Mer. Ja nämähän ovat kaikki amerikkalaisia.

La Mer on tunnettu Créme de la mer merilevävoiteesta, joka on voittanut lukuisia palkintoja.  Pakkaustekstit ovat osittain ranskaksi. Minusta pakkauksen ulkoasu ja merkin nimi tuntuvat hyvin harhaanjohtavilta, mutta ihan viehättävällä tavalla. Olisihan se ihan eri juttu, jos brändin nimi olisikin The Sea. Ei kuulosta kosmetiikalta, eikä ainakaan ylelliseltä kosmetiikalta. Sillä La Mer on oikein luksusbrändi.

Clinique saattaisi myös kuulostaa ikävältä, jos sen nimi olisikin Clinical. Hyvin kliinistä, tulee mieleeni sairaalat. Clinique kuulostaa heti kauniimmalta, ja vähemmän sairaalalta. Estée Lauder maastoutuu hienosti ranskalaisten selektiivisten sarjojen joukkoon, kuten Chanel, Clarins, Lancôme ja Yves Saint Laurent. Ainakin Amerikassa on tajuttu ranskan kielen voima. Olen melko varma, että monet ovat luulleet Estée Lauderin alaisia merkkejä ranskalaisiksi.



Nivea on saksalainen kosmetiikkasarja. Kuitenkin ennen pakkausuudistusta, kasvojenhoitotuotteet kulkivat nimellä Nivea visage. Visage on siis kasvot ranskaksi.



Ranska on tunnettu hajuvesistään. Usealla tuoksulla on ranskankielinen nimi. Ne saattavat aiheuttaa myös vähän sekaannusta, kuten Chanelin Chance viittaa onneen eikä mahdollisuuteen, kuten englannin kielen kautta varmasti helposti ajatellaan. Pyöreän pullonsa kanssa se on "wheel of fortune" Sen lisäksi, että monet ei-ranskalaiset käyttävät ranskalaisia nimiä, heillä on myös yhdistelmiä, kuten Anna Suin tuoksu  Dolly Girl Bonjour L'Amour!

No mitä tulee sitten ihan itseeni, minä ainakin koen ranskalaisuuden jotenkin vähän parempana kosmetiikassa. Luonnonkosmetiikkasuosikkini ovat myös ranskalaisia. Oikeastaan kun ajattelin, melkeinpä kaikki kosmetiikkasuosikkini ovat ranskalaisia.

Kuten voi varmasti päätellä, ranskan kieli kiehtoo minua paljon. Aloitankin ranskan opinnot koulussa parin viikon kuluttua. Olen kyllä ottanut vähän etumatkaa, sillä innostuin nettiopiskelusta. Sellaisella sivulla kuin Duolingo, voi helposti harjoitella useaa eri kieltä. Suosittelen lämpimästi.

À plus tard!


perjantai 22. elokuuta 2014

Missä olet viininpunainen?

Olen tänä syksynä innostunut viininpunaisesta. En ole vuosiin käyttänyt juurikaan murrettuja värejä, joten tämä on aika yllättävää minulta. Nyt suorastaan himoitsen viininpunaista. Törmäsin kuitenkin ongelmaan, mitä huulipunaa voin käyttää. Pääasiallisesti punani ovat aika fuksiaisia tai ihan punaisia. Mutta eihän se käy.

Käännyin Stockmannilla luottokonsulenttini puoleen, kävimme läpi Armanin, Lancômen, YSL:n, Rubinsteinin, Estée Lauderin, Bobbi Brownin ja MACin punat. Ei kunnon viininpunaista. Onhan se nyt kumma, kuinka viininpunainen on muotiklassikko syksyisin, tänä syksynä jopa lähemmäs megatrendi, ja ei onnistunut. Kaikki punat olivat liian punaisia, liian ruskeita, liian liloja tai jopa harmahtavia ja valjun sävyisiä. Missä on se syvyys ja rehellinen viininpunainen sävy?


Source





Vielä on käymättä läpi joitakin merkkejä, esim. Dior, Chanel ja Guerlain. Toivottavasti niistä löytyisi sopivia. Kaikki vinkit otan ilolla vastaan, jotta saan uudet vaatteet päälle.


En kyllä voi käsittää, miten oikean sävyn löytäminen voi olla näin vaikeaa. Viininpunainen on kuitenkin aika turvallinen ja tavallinen väri verrattuna fuksiaan tai violetteihin. Ja niitä löytyy paljon helpommin.

Armanilta on tulossa Rouge & Black Ecstasy - kokoelma. Ehkä niistä löytyisi se oikea?



maanantai 18. elokuuta 2014

Kokoelmani: Luomivärit

Minulta pyydetiin esittelyitä kosmetiikkakokoelmista. Esittelin jo vähän huulipunia ja hajuvesiä, mutta käyn nyt vähän järjestelmällisemmin läpi muita postaus kerrallaan. 

Minusta minun luomivärikokoelmani on vielä jotenkin hallinnassa. Olen yrittänyt pikemminkin panostaa arvokkaaseen palettiin, jotta en ostelisi paljon yksittäisiä nappeja. Mutta myönnän, että muutama ostokseni on ollut enemmän sortumisia, kuin vakavan harkinnan tuloksia.




 Urban Decay Naked 3 paletti on tuliainen veljeltäni Barcelonan Sephorasta. En ole vielä ehtinyt käyttää kaikkia sävyjä, mutta tämä on ihana arkipaletti.

MAC Venomous Villains Her Alter Image (veluxe pearl) on tällä hetkellä vanhin luomivärini. Käytin aiemmin paljon Lumenea yms. semiselektiivistä. Olen luopunut niistä kaikista. MAC Shroom (satin) olen käyttänyt hyvin paljon.

Chanel Illusoire 83 on enemmän voidemainen, kuin puuterimainen koostumukseltaan. Tämä on minun Cleopatra - luomivärini.

Yves Saint Laurent Couture Palette Parisienne 7 on viimeisin hankintani. Se on aivan ihana! Nämä ovat luottosävyjäni.




Dior viisikot eli 5 Couleurs paletit

Ensimmäinen palettini on Stylish Move 970.
Rose Ballerine 724 on Chérie Bow - kokoelmasta (spring 2013). 
Blue Lagoon 374 Birds of Paradise - kokoelmasta (summer 2013). 
Bonne Étoile 384  Mystic Metallics - kokoelmasta (fall 2013)
Golden Snow 644 Golden Winter - kokoelmasta (Holiday 2013).  
Pastel Fontanges 234 Trianon-  kokoelmasta (spring 2014).




Seuraavaksi minua kiinnostaa:

Guerlain: 68 Champs- Elysées
Minulla ei ole Guerlainilta toistaiseksi kuin muutama tuote, mutta olen hyvin rakastunut merkkiin. Haluaisin nimenomaan ylellisen Écrin 6 Couleurs paletin. 

Diorin uutuudet
Versailles 566 metallisävyt
Bar 056 neutraalit
Carre Bleu 276 siniset sävyt.

Epäilen kyllä, että Bar jää välistä, jos valitsen Guerlainin. Versailles on aika makea, mutta minulla on jo aika hyvä kullansävyinen, Golden Snow. Hopea sävykyllä viehättää. Mikäli Carre Bleu miellyttää minua vielä myöhemminkin, se voisi olla vahvoilla. Denim - siniset puhuttelevat minua aina, eikä minulla ole vielä kunnon tummansinistä.


Diorilta on juuri ilmestynyt Syksyn 2014 look myyntiin. Kokoelman mukana tuli uudet viisikot. Promokuvat ovat aika hauskoja.


Aluksi en oikein pitänyt uusista paleteista, mutta  kyllä ne aika kivoilta näyttävät.

perjantai 15. elokuuta 2014

Ajatuksia miesten kosmetiikasta


Miksi miehille tehdään omia tuotteita? Onko miesten iho, hiukset tai hampaat erilaisia kuin naisten? Mitä eroa on miesten ja naisten kosmetiikalla?

Ruumiinosasta riippuen miehellä voi olla jopa neljä kertaa paksumpi iho kuin naisella.Tyypillisin ihotyyppi on sekaiho, mikä on vähän oletuksena miestenkosmetiikkatuotteissa. Usein samalla sarjalla on sekaiholle sopivat tuotteet, herkän ihon tuotteet ja ikääntyvän ihon tuotteet.

Sen lisäksi, että tuoksu ja pakkaus ovat miehisemmät, kasvovoiteessa voi olla saman merkin naisten voiteisiin verrattuna enemmän tehoaineita. Miesten voiteissa on aika usein lisättynä C - vitamiinia, kofeiinia tai muita piristäviä raaka-aineita. Kosmetiikkamarkkinoilla on ainakin sellainen käsitys, että miehet tykkäävät piristävästä ja raikkaasta tunteesta. Koska suurella osalla miehistä on sekaiho, on monet kasvovoiteet enemmän geelimäisiä.

Geelikoostumusta suositaan myös kasvojen puhdistustuotteissa. Niissä on usein lisättynä hieman kuoriva osia. Koska oletus on, etteivät miehet jaksa tai halua käyttää useita erilaisia tuotteita, näitä yhdistelmätuotteita löytyy paljon. Shampoo + hoitoaine, puhdistusgeeli + kuorinta ja tietysti vanha klassikko, Hair-Body- Face - tuotteet.

Miehet ovat hyvin uskollisia käyttämälleen merkille. He harvemmin vaeltelevat kosmetiikkaosastolla ja katselevat tarjontaa, vaan hakevat suoraan sen, mitä ovat käyttäneet ennenkin. Tarvitaan paljon tyytymättömyyttä tai hyvät suositukset ja mainokset, jotta vanha tuote korvattaisiin uudella. Tämän uskollisuuden vuoksi myös pienet, ja joskus jopa suuretkin hintaerot merkkien välillä häiritsevät miehiä vähemmän kuin naisia. Omasta suosikista ollaan valmiita maksamaan Toisaalta, naiset joutuvat (tai saavat) hankkia itselleen paljon enemmän kosmetiikkatuotteita, jolloin kokonaissumma helposti nousee.





Pepsodentin White Now Men - hammastahnat ovat herättäneet paljon kummastusta ja huvitusta blogimaailmassa. Sen sijaan työni kautta olen huomannut, että ne ovat aika suosittuja. Miksi mies tarvitsee oman hammastahnan? Onko miesten hampaat erilaisia kuin naisten? 

Jos ajatellaan ihan perusäijää, hän varmaankin juo kahvia, ehkä tupakoi tai käyttää nikotiinivalmisteita. Hampaat värjäytyvät, eikä perusäijä välttämättä ole maailman huolellisin hampaittensa hoitaja. White Now Men - tahnat ovat tehokkaampia kuin tavalliset White Now - tahnat. Ne ovat melko voimakkaan makuisia, jotta suuhun jää raikas tuoksu. Kyllä sitten muiden kelpaa olla perusäijän lähellä. 

Men -tahnojen tarkoitus on kannustaa miehiä pitämään parempaa huolta hampaistaan. Pepsodent vetoaa johonkin tutkimukseen, jonka mukaan miesten hampaat ovat yleensä keltaisempia kuin naisten. Vaikka sen kummempaa eroa ei olisikaan, eikä hammastahnat ole mitenkään naismaisia, minusta tämä on oikein ovela markkinointikeino. Esimerkiksi, jos miehellä on tapana pursottaa hammastahnaa väärin, liian paljon tai vaikka säilyttä sitä väärin päin, onhan vain kätevää, jos hänellä on oma tahna. Loppujen lopuksihan se on aivan itsestä kiinni, ostaako erikseen miesten tahnan vai ei, mutta sellainen on nyt tarjolla.

Miesten tuotteissa tärkeää on myös käyttämisen helppous. Esimerkiksi annostelu ei välttämättä ole miesten parhaita puolia. Miesten kasvovoiteet ovat harvemmin purkeissa kuten naisten. Mikä on hyvä, sillä ne keräävät helposti bakteereja. Voiteet tuubissa tai painepumppupullossa ovat paljon hygieenisempiä, ja niiden annostelu on helppoa. Suosikkini on kuitenkin silmänympärysvoiteet/geelit roll-on muodossa. Niillä on erittäin helppo vähän rullaulla silmänympärysihoa. Metallikuula on mukavan viileä sellaisenaan, mutta jääkaappikylmänä niille, jotka ovat huonoja heräämään aamuisin, se on taivaanlahja. 



Yleensä tyypillistä miesten kosmetiikassa on voimakas tuoksu. Se ei ole kaikille mieleen, mutta onneksi usealla sarjalla on tavallisen hajustetun sarjan lisäksi ikääntyvän ihon sarja sekä herkän ihon sarja, joissa tuoksut ovat erilaisia tai niitä ei ole. Esimerkiksi Nivean hajustamattomat herkän ihon tuotteet ovat suosittuja. HUOM. Partavaahdot painepakkauksissa sisältävät vähän hajusteita, mikä kannataa hajusteallergikoiden ottaa huomioon. Vinkkinä vielä se, että tuota kasvovoidetta voi naisystäväkin lainata tarpeen tullen, kokemusta on.



Luonnonkosmetiikasta löytyy myös ihan mukavia vaihtoehtoja miehille. Erityisen suosittuja ovat Briteistä kotoisin olevat Bulldogit. Näitä ostavat sekä nuoret että vanhat miehet. Miesten tuotteet yleensä pakataan mustaan, harmaaseen tai tummansiniseen. Nämä valkoiset selkeät pakkaukset ovat raikas vaihtoehto perinteisille synkeille pakkauksille. Kaikissa pakkauksissa on selkeät käyttöohjeet, mutta myös hauskat perustelut, miksi tuotetta kuuluu käyttää. Esimerkiksi näin lukee Orginal Shave Gel tuubin takana: "Unless you’re a geography teacher or a communist revolutionary, you’ll have to shave sometime.". Suosittelen lämpimästi perehtymään tuotteisiin. Merkin nettisivut ovat muuten loistavat ja selkeät, tietoakin löytyy paljon. Bulldogilla on orginal sarja, johon kuuluu kasvo- ja vartalotuotteita, sekä anti-age ja sensitive - tuotesarjat.


Laadukasta, mutta vähemmän yllättäviä miesten tuotteita, löytyy myös esimerkiksi Santelta, Melvitalta ja Laveralta.


Tällä hetkellä muotiin ovat tulleet perinteiset partahöylät, partasudit ja saippuat, partaöljyt sekä viiksivahat. Vanhanaikaiset herrasmiesten varusteet. Niitä voi olla hankala löytää kivijalkamyymälistä, mutta niiden kysyntä on kasvanut parin vuoden sisällä paljon.

Yhä useammat miehet ovat ottaneet käyttöönsä jo tavallisten tuotteiden lisäksi jo silmänympärysvoiteet, kasvojen kuorinnat, itseruskettavat ja sävyttävät päivävoiteet. Esimerkiksi Bulldogin kasvojenkuorinta tuppaa loppumaan monesta kaupasta. L'oréal on tehnyt miehille oman sävyttävän päivävoiteen ja Labellolla (Nivean alainen brändi) on myös miesten oma huulirasva, joka on vähemmän rasvaisen näköinen huulilla, väritön, hajuton ja mauton.





Jos nyt pelkistetysti arvioidaan, että puolet kuluttajista ovat miehiä.  Siinä on todella suuri määrä potentiaalisia ostajia. Yhä useammat miehet ovat kiinnostuneita huolehtimaan itsestään. Pioneerit ovat käyttäneet jo vuosia naistentuotteita. Kaikkien egolle naisten tuotteet eivät ole kuitenkaan sopivia. Pakkaukset ja tuoksut voivat tuntua jopa nöyryyttäviltä. Pakkaus, jossa lukee men, on paljon helpommin lähestyttävä ja turvallinen. Monesti miehet kysyvätkin kosmetiikkamyyjiltä, että missä ovat miesten suihkugeelit tai missä ovat miesten shampoot.

On jokaisen oma asia, haluaako ostaa erikseen miehille tarkoitettua kosmetiikkaa vai naisille. Itse kuitenkin koen, että vaikka täysin samaa tuotetta myytäisiin kahdessa erivärisessä pakkauksessa, on silti hyvin perusteltua, miksi miehille tehdään omansa. Minä ajattelen sen niin, että miehet otetan huomioon. Heitä on paljon, ja heidän tarpeitaan kuullaan. Tuotteista tehdään helppokäyttöisiä, jotka vastaa parhaiten miesten tarpeita. Pakkaukset ovat tarpeeksi miehisiä, ettei niiden ostaminen ja käyttäminen ole noloa.


Vaikka miehille tehdäänkin jo aika hauskoja juttuja, kuulen jatkuvasti siitä, kuinka joku ei kuitenkaan suostu käyttämään esimerkiksi ihonhoitotuotteita. Minulla on pari ehdotusta tilanteen vakavuuden mukaan.

1. Vaikka ei käyttäisi meikkiä, kasvot hikoilevat, erittävät talia ja niihin kerääntyy saasteita ulkoilmasta. Verrataan autoon. Auto tulee likaiseksi, vaikka se ei ajaisi kuralätäkössä. Auto täytyy pestä. Auton pesun jälkeen upean tuloksen saa, jos auton vahaa. Eli kasvovoiteen käyttö. Vertauskuvan käyttöllä selviää hyvin kosmetiikan käytön tarpeellisuus ja tuotteiden käyttöjärjestys.

2. Jos puhdistustuotteiden käyttö unohtuu, tai se tuntuu turhalta, all in one - tuote on parempi kuin ei mitään. Melkein kaikilla miesten markettisarjoilla (Dove, Nivea, Adidas) on ihan hauskat Hair-Body-Face  - tuotteet. Suihkussa on helppo pestä pää ja vartalo samalla. 


Deodorantit, tuoksut ja partavedet ovat jo pitkään olleet tyypillisiä joululahjoja ja tuliaisia miehille. Mitä jos ensi kerralla laajentaisitkin miehen tuotevalikoimaa vaikka silmänympärysvoiteella ja kasvojen kuorinnalla?

torstai 14. elokuuta 2014

Estenomin opiskelumahdollisuudet ulkomailla

Blogiini oli päädytty hakusanoilla estenomiksi ulkomailla. Ajattelin muutenkin kertoa lyhyesti, mitä vaihtomahdollisuuksia on. Muutenkin minusta on kiehtovaa perehtyä, missä kaikkialla on vastaavantyylisiä kouluja maailmalla.

Suomessa mahdollisuuksia tosiaan on vähän, kun Turussa lopetettin. Suomenkielistä opetusta on tosiaan ainoastaan Laurea Tikkurilassa.

Laurean kautta pääsee vaihtoon:

Lontoo:
ual: university of arts London, London College of Fashion

Ainakin kosmetiikan kemiaan ja markkinointiin syvennytään Lontoossa todella perinpohjaisesti.

Varsova:


Pariisi:
 (Institut supérieur international du parfum, de la cosmétique et de l'aromatique alimentaire) 
 Jean-Jacques Guerlainin perusti ISIPCAn vuonna 1970. Siinä olisi jo tarpeeksi hyvä perustelu mennä tähän kouluun. Hajuvesien opiskelumahdollisuuksia on hyvin vähän maailmalla. Tuskin tässäkään koulussa mennään yhtä syvälle, kuin mitä esimerkiksi Givaudan - koulussa.

Meillä on ollut koulussa vierailevia luennoitsijoita sekä Varsovasta ja Lontoosta. Toivottavasti joskus vielä Pariisistakin.


***

Googlailemalla "school of cosmetic science" löysin lukuisia kouluja, New Yorkissa oli pari, New Jerseyssa, Toledossa, Australiassa, Taiwanissa... Näiden kanssa koulullamme ei ole vaihtosopimuksia, mutta ihan mielenkiintoista tietää oman alan kouluista muualla maailmassa.

Estenomiopiskelijat voivat suorittaa vaihtonsa myös opiskelemalla liiketaloutta. Niitä kouluja en lähde edes mainitsemaan, sillä vaihtoehtoja on hyvin paljon.

Minun luokaltani yksi lähtee syksyllä Lontooseen, London College of Fashion - kouluun. Muita luokkalaisteni vaihtomaita ovat esimerkiksi Taiwan, Kiina, Kanada ja Italia.

Epäilisin, että suurin osa ulkomaalaisista kouluista on maksullisia, joten suomalaisen voi olla mahdollista päästä opiskelemaan niihin.

tiistai 12. elokuuta 2014

YSL Cuirs Fétiches syksy 2014

Yves Saint Laurentin "nahkafetissi" -kokoelma oli minulle ehdottomasti syksyn odotetuin. Syksy on minun ehdoton suosikkivuodenaikani ja en malta odottaa, että pääsen käyttämään nahkatakkiani, nahkahanskojani, kivoja huiveja, neulepaitoja, nilkkureita, saappaita, jakkuja ja tietysti syksyn  huulipunia.





Kokoelman promokuvat ovat upeita! Cara Delevinge saa mattapunan näyttämään hyvin ihanalta. Värit täydentävät onnistuneesti toisiaan, paletin sävyt toistuvat kynsilakoissa, rajauksissa ja mascarassa. Valitettavasti kokoelmassa on muutama tuote, jotka ovat liian kellertäviä minulle. Mutta kyllä pari juttua tuli mukaani.


Tässä YSL - ostokseni.


Top Secrets BB - voide on todellinen löytö. En kaipaa kovin peittävää meikkivoidetta, joten tämä on juuri sopivan kevyt. Se ei jätä kasvoja mattaiseksi, mutta ei märän näköiseksi, kuin mitä monet BB - voiteet tekevät. Lisäksi, tämä on ainoa BB, joka sopii Lumikki - iholleni. Kaikki muut ovat liian keltaisia ja tummia. Tämä on todellinen aarre!



Menin (tietysti) YSL:n pisteeseen samalla meikattavaksi.  Suosikkikonsulenttini Janita on sekä hyvin herttainen ja mukava, että todella ammattitaitoinen ja lahjakas. Hänet valittiin keväällä Pariisissa maailman toiseksi parhaaksi YSL meikkitaiteilijaksi, ja samalla siis maailman parhaaksi YSL naismeikkitaitelijaksi. Olin siis mitä parhaissa käsissä. 

Menin meikin jälkeen suoraan töihin, eikä kännykkäkamerallani saanut kovinkaan hyviä kuvia ,niin jätän ne postaamatta. Kuvailen kuitenkin vähän, mistä oli kysymys, niin muistan itsekin sitten paremmin. Pohjalla oli primerina  Forever Light Creator - seerumia. Se on hillitsee pigmenttimuutoksia, supistaa ihohuokosia ja tuoksuu hurmaavalle. Se on aika hintava, joten käytän vanhat juttuni loppuun, ennen kuin raaskin ostaa sen. Meikkivoiteen tilalle olin laittanut kotona jo BB - voiteen (seerumi ja BB  olivat näytteitä). Kulmissa käytän Helena Rubinsteinin Eyebrow powder - gel - väriä. 

Luomilleni Janita laittoi kevyesti vaaleanpunaista luomiväriä. Rajauksessa hän käytti syksykokoelman mattaharmaata lineria, Baby doll Eyeliner Gris Vinyl 17. Se on tarpeeksi tumma, jotta sillä saa vähän saman efektin kuin mustalla rajauksella, mutta lopputulos on pehmeämpi. Olen hyvin ihastunut tähän. Kävinkin kotiuttamassa sen seuraavana päivänä, kun jätin sen ensin ostamatta. Poskipunana hän käytti Kiss & Blush punaa sävyssä Rouge Libertine 6 (minulla onneksi se jo on). Hauskana extrana hän laittoi punaa kevyesti rajauksen yläpuolelle luomaan vähän itämaista efektiä. Minulla oli jo ripsiväriä, mutta pienellä siveltimellä hän sai tuputeltua ripsiväriä ihan ripsen tyveen. Tätä ehdottomasti aion kokeilla itsekin. Välillä rajaukset näyttävät hassuilta, jos ripsissä on "kalju kohta".


Ostin tuon upean mattapunan syksylookista, Rouge Pur Couture The Mats:Fuchsia Fetiche (208). Minulla ei ollutkaan entuudestaan kunnon mattapunaa, joten tämä on erittäin tervetullut lisä kokoelmaani. Minulla on jonkin verran kyllä fuksiansävyisiä punia, mutta tämä on nimenomaan fuksianpunainen, hyvin uniikki sävy. Uskon, että tulen käyttämään tätä todella paljon. Hylsyä on vähän muokattu aiemmista hylsyistä. Se on painavampi kuin ennen, mikä lisää sen ylellisyyttä. Logo on nyt kokonaan korkin puolella, eikä vaan puoliksi korkissa. Pidän siitäkin paljon. Ei enää tarvitse asetella korkkia kiinni niin huolella, että logo on varmasti oikeassa kohdassa.


Kynsilakoista olen vielä kiinnostunut. Ne ovat "hiekkalakkoja", ja jättävät rosoisen pinnan kuivuessaan. Niiden kanssa ei kannata käyttää päällyslakkaa, tai efekti menee pilalle. Haluaisin nähdä niistä parempia kynsikuvia, ennen kuin teen mitään päätöksiä. Ja sitten kun Black Opium tulee kauppoihin, niin ehdottomasti täydennän lookin hurmaavalla tuoksulla.


Minulla sattui hassu juttu kaupassa. Olin juuri googlaamassa Yves Saint Laurent DVDn julkaisupäivää. Cdonin sivuilla luki vaan, että se on tulossa. Sitten pettyneenä nostin katseeni, ja leffa olikin suoraan edessäni, vähän pääni yläpuolella. Sitten naurun saattelemana pingoin iloissani kassalle sen kanssa.

Syyskuussa tulee ensi -iltaan toinen YSL -  elokuva, Saint Laurent.



Pierre Niney,Garpard Ulliel ja Yves Saint Laurent

perjantai 8. elokuuta 2014

Klassikkotuoksujen päivitetyt tyttäret

Samasta tuoksusta tulee yleensä useita versioita, joskus jopa kausittain, on Daisy - kausituoksuja ja Miss Dior - kausituoksuja. Näiden viidakossa menee helposti sekaisin. Ne ovat yleensä helpon hyviä, helppo myydä, mutta samalla ei niin kiinnostavia ja yllättäviä. Mutta silloin kun tulee vanhasta klassikosta uusi versio, niin silloin olen innoissani.

En yleensä pidä noista alkuperäisistä, mutta minusta ne ovat kiehtovia. Pidän kovasti siitä, että merkit kunnioittavat perintöään, ja tekevät päivitettyjä versioita, jotka sopivat tähän hetkeen.

Guerlainin ja Yves Saint Laurentin orientaaliklassikoista on tulossa syksyllä uutuudet. Black Opium on YSL:n uutuus. Shalimar Shouffle tuli Shalimar Initialin tilalle.

Guerlain Shalimar Souffle de Parfum EdP




Fragrantica

 Bargamotti, sitruuna ja mandariiniappelsiini
Jasmine Sambac ja appelsiininkukka
Valkoinen myski, Intian vanilja, Tahitin vanilja


Alkuperäinen Shalimar on Jacques Guerlainin luoma vuodelta 1925. Inspiraation lähteenä hänellä on ollut keisarin ja Intian prinsessan rakkaustarina. Tuoksu on nimetty prinsessan lempipuutarhan mukaan. Shalimar tarkoittaa sanskritiksi rakkauden temppeliä. 1925 Raymond Guerlainin suunnittelema pullo voitti pääpalkinnon Paris Decorative Arts Exhibitionissa.

Souffle on minun laskujeni mukaan 16. variaatio Shalimarista. Siinä on jonkin verran samoja tuoksunuotteja, kuin mitä alkuperäisessä Shalimarissa, mutta epäilisin sen olevan melko kevyt ja raikas. Pulloon olisin kaivannut jotakin lisää.







Yves Saint Laurent Black Opium



Fragrantica
"Pink pepper", appelsiininkukka ja päärynä
Kahvi ja jasmiini
Vanilja, patsuli ja setri



Jean Amic ja Jean - Louis Sieuzac loivat Opiumin 1977. Opiumin nimi aiheutti silloin paheksuntaa (ja varmasti ihastusta). Nykyään se ehkä tuntuu jo vähän muinaismuistolta. Ei mitenkään vaaralliselta. Uudistunut pullo tuli markkinoille 2009, ja se on Fabien Baronin ja Stefano Pilatin käsialaa. 
Olen hyvin innoissani tuosta Black Opiumista. Tuoksunuotit kuulostavat herkulliselta, pullo näyttää upealta ja nimi on ytimekäs verrattuna Opium Vapeurs de Parfumiin. Tästä saisi ihanan joululahjan. Tai tämä olisi ihana pikkujouluihin.


keskiviikko 6. elokuuta 2014

Geelikynsien vaaroista Hesarissa

Viikko sitten, 31.7. Hesarissa oli juttu" Tukes: Geelilakassa piilee riski". Ruotsin lääkevirasto on kieltänyt Dependin gel lack - myynnin kuluttajille, mutta Suomessa on myynnissä yhä kyseinen lakka. Dependin lakasta tehtiin 51 ilmoitusta allergisista reaktioista. (Ja kuinkakohan moni on jättänyt ilmoittamatta?) 

Akryyli - ja geelikynsissä käytetään akrylaatteja ja metakrylaatteja, jotka siis ovat tietynlaisia muoviyhdisteitä. Ne aiheuttavat helposti ihoärsytystä ja, niistä vapautuu hengitysilmaan ärsyttäviä yhdisteitä. Ne voivat aiheuttaa käyttäjilleen myös astmaa. Pahimmillaan akrylaatit voivat aiheuttaa jopa hermostollisen riskin. 

Valitettavasti ei ole mitään lainsäädäntöä kynsien tekijöille. Erilaista laatua on siis paljon tarjolla. Minusta on väärin, että asikkaiden vastuulla on tunnistaa luotettava ja ammattitaitoinen tekijä muiden joukosta. Minusta se on vähän sama, kuin joutuisimme itse tunnistamaan valelääkärit ja valehammaslääkärit. Kauneusalaa vähätellään jatkuvasti, vaikka vähättelijät ovat itse tuotteiden ja palveluiden käyttäjiä.

Kemianopettajamme on ollut hyvin selvä kannassaan. Hän on sanonut meille pariin kertaan, että jos haluamme jatkaa alalla, meidän pitäisi lopettaa kynsien tekeminen (työnä).  Akrylaatit aiheuttavat allergisia oireita hyvin helposti. Usein suojana on vain heppoinen paperimaski. Sen sijaan kemistit, jotka käsittelevät akrylaatteja, pitävät kunnon suojahanskoja. He työntävät kädet vain käden mentävistä raoista, ja muu vartalo pysyy täysin suojattuna. Todennäköisesti ajallisestikin he käsittelevät akrylaatteja lyhyemmän ajan kuin kynsiä tehtäessä.

Jos akrylaateille on herkistynyt, voi joutua siihen tilanteeseen, että tavallisen kosmetiikankin käyttäminen hankaloituu. Nimittäin tavallisessa kosmetiikassakin käytetään vähän akrylaatteja. Määrät eivät ole isoja, mutta voivat silti aiheuttaa oireita. Myös ripsienpidennyksissä kannattaa ottaa huomioon, että liima sisältää akrylaatteja. 

Akrylaatteja löytyy esimerkiksi:
- liimat
- maalit
- lattiavahat
- pinnoitteet
- hammaspaikkausaineet


Hammashoitajilla on jo pitkään tiedetty olevan ongelmia akrylaattien kanssa. Koko ajan tulee enemmän uutisia myös kynsien ja ripsien suhteen. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan edes jonkinlainen lainsäädäntö tähän touhuun.

Lue nettiversio Rakennekynsissä piilee allergiavaara Hesarin sivuilta.



maanantai 4. elokuuta 2014

Historiaa: Kynsilakat

Huulipuna, kynsilakka ja hajuvesi. Ilman niitä tunnen itseni aika alastomaksi. Olen pitänyt aiemmin kynsiblogia, joten on jo aikakin postata kynsilakoista tänne.

Kynsilakkojen historia ulottuu yhtä kauas kuin huulipunienkin. On se mielenkiintoista, kuinka suuri tarve ihmisillä on ollut koristautua jo yli 5000 vuotta sitten.

5000 eaa intialaiset värjäsivät sormensa hennalla.
3200 eaa Babyloniassa miehet käyttivät kajaalia kynsille. Ylempiarvoisilla oli mustat kynnet, alempiarvoisilla vihreät. 
Muinaisessa Egyptissä yläluokka värjäsi kyntensä punaiseksi, alaluokka sen sijaan vaaleiksi. Sanotaan, että Nefertiti suosi rubiininpunaista ja Kleopatra verenpunaista. Egyptiläiset käyttivät kynsiinsä hennaa ja joskus jopa hennan ja veren sekoitusta. Muumioiden kynnetkin oli värjätty hennalla. 
Kiinassa kynsilakkoja tehtiin sekoittamalla mehiläisvahaa, kananmunanvalkuaista, liivatetta, kasvivärejä ja arabikumia n. 3000 eaa alkaen. Zhou – dynastialla 600 eaa aateliset käyttivät pitkissä kynsissään kultaisia ja hopeisia värejä sekä kynsisuojia, joita koristeltiin jalokivin. Myöhemmin punainen ja musta korvasivat metalliset sävyt. 
Rooman imperiumin jälkeen keskiajalla kynsilakat yllätys yllätys katosivat Euroopasta, ja palasivat takaisin keskiajan jälkeen.
1500 – luvulla inkat kehittivät kynsitaiteen. Epäillään, että inkat ovat maalanneet kynsiinsä kotkan kuvia. 
1800 – 1900 – lukujen vaihteessa kynnet värjättiin hajustetuilla punaisilla öljyillä, jonka jälkeen ne kiillotettiin. Vaihtoehtoisesti käytettiin sävytettyjä jauheita ja voiteita. Kynsien värjäyksen ja kiillotuksen jälkeen käytettiin usein väritöntä lakkaa, joka kului kynnen päältä pois.  Manikyyrivälineinä oli metallisia työkaluja ja 1830 – luvulta alkaen appelsiinipuutikku.




1900 – luvun alussa tuli hiekkapaperiviilat, kotikäyttöiset manikyyrisetit ja nitroselluloosa. Nitroselluloosa mahdollisti vaaleanpunaisten lakkojen valmistuksen.

 1920 - luvulla meikkitaiteilija Michelle Menard inspiroitui autojen kiiltävästä maalista, ja kehitti nykyistä kynsilakkaa muistuttavan lakan automaalin pohjalta. The Charles Revson Company huomasi ideassa rahareiän, ja kehitti läpikuultavan lakan. Yritys vaihtoi nimensä Revloniksi 1932.
1920 – luvun puolessa välissä tulee muotiin moonicure – manikyyri.







1930 – luvulla markkinoille tuli kynsilakanpoistoaine, kynsinauhaöljy, ja vuonna 1932 tuli myyntiin Revlonin ensimmäiset lakat.  Musta kynsilakka tuli muotiin ensimmäisen kerran. Englannissa maalattiin maisemakuvia kynsiin.  Vaikka koostumukset paranivat, sisällön kanssa oli silti ongelmia. Vakavien allergisten reaktioiden kerrotaan johtaneen jopa amputaatioon.





1940


Elokuvat ja Rita Hayworth tekivät punaisista kynsistä haluttuja. Koko kynttä ei välttämättä lakattu, vaan kynnen alku ja kärki jätettiin usein lakkaamatta. Sävy haluttiin yhdistää vaatteiden kanssa.




1950

Kynnet yhdistettiin samanvärisiin huuliin. Lakkaa levitettiin koko kynnelle.

1960


Pastellisävyt, vaaleat lakat, pinkit.

Polanskin elokuva, Inho, teki Revlonin Fire and Ice lakasta hittituotteen.
Inho 1965
 




1970
 

Rakennekynnet ja tekokynnet yleistyvät.
1976 Ranska
Orlyn perustaja, Jeff Pink loi ranskalaisen manikyyrin, joka debytoi Pariisissa muotinäytöksissä.
Punk, rock ja gurge – fanit , sekä miehet että naiset käyttivät paljon mustaa kynsilakkaa 1970- 1990 – luvuilla. Jos kynsilakat halkeilivat, lookkia korjattiin mustalla tussilla.


1973

1980


Essie Weingarten julkaisi oman kynsilakkakokoelmansa 1981. Essien lakat nousivat nopeasti hurjaan suosioon. Kuten 70 -luvullakin, kynnet pidettiin mieluiten pitkinä.

1984

1990


Punaiset, ruskeat, nudet, pinkit olivat suosittuja, mutta myös räväkät värit.

1996

1996

Pulp Fiction – elokuvassa (1994) Uma Thurman käytti Chanelin Vamp – lakkaa ( alkuperäinen lakan nimi oli silloin Rouge Noir) . Lakka on yksi Chanelin klassikoista, ja se aloitti uuden muodin tummista chic – lakoista. 



2000->

Kynsilakkojen myynti on kasvanut lähihistoriassa paljon. Eikä mikään ihme. Se on helppo ja edullinen tapa olla muodissa mukana. Monista kynsilakoista on tullut suuria klassikoita ja hard to find - hittejä, esimerkiksi Clarins 230, kutsumanimeltään yksisarvisen pissa (koska se on niin harvinainen). Kynsilakkamuoti on muuttunut paljon, yhä tärkeämpää on uniikit, koristellut kynnet. Kynsilakkamerkit tekevät myös paljon yhteistyökokoelmia julkkisten ja vaikka elokuvien kanssa. 

2005


Chanel on ollut usein kynsilakkatrendien suunnannäyttäjä, mitä Chanel edellä sitä muut perässä. Esimerkiksi Peridot on hyvin matkittu sävy. Particuliére aloitti mutasävyjen trendin.



Dior ehkä ole aloittanut trendejä, mutta se on pysynyt trendien harjalla ( kynsitarrat, tuoksulakat, kaviaarimanikyyri, cracklet ja magneettilakka)
 
OPI on suosikkimerkkini, pullot ovat kauniita, nimet hauskoja ja kokoelmat houkuttelevia. OPIn klassikot: Alpine Snow, Bubble Bath, Tickle My France-y, Strawberry Margarita, Cajun Shrimp, Big Apple Red, I'm Not Really a Waitress, You Don't Know Jacques!, Russian Navy ja Lincoln Park After Dark. 



Essie on julkkisten ja kuninkaallisten suosima merkki, Allure oli häälakkana Williamin ja Katen häissä, Ballet Slippers on puolestaan kuningatar Elizabeth II valinta, Mint Apple Candy ja Chinchilla ovat Essien myydyimpiä sävyjä.



Trendit 

Kynsissä on nähty jo vähän kaikkea:
- mattalakat
- lehtikultaa
- pimeässä hohtava
- magneetti
- kaviaari
- halkeileva
- väriä vaihtava (lämmön mukaan ja uv - valossa)
- glitterit ( yksiväriset, moniväriset, tikkuglitterit, hologlitterit... ja ns. hiekkalakat)
-  tuoksulakat
- hololakat
- samettijauhe

Ihan jännityksellä odottelen mitä uutta kynsilakoille vielä keksitään.
Kynsikuvat kynsiblogistani Game of Polish


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...